Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm ger ditt golv nytt liv

Med en golvslipning och en fräsch ytbehandling kan man enkelt förändra och förnya ett trist och slitet trägolv. Här kommer några tips för er i Stockholm.

Det går att fräscha upp ett trist och slitet trägolv genom att slipa det och ge det en ny fräsch ytbehandling. Faktum är att det inte går att se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt. Enda skillnaden är att en golvslipning kostar mycket mindre än ett nytt trägolv. Funderar man på att byta ut sitt trägolv för att man har tröttnat på det, kan det vara bra att känna till att man kan förändra utseendet genom att byta ytbehandling.

Drömmer man om ett mörkare trägolv som framhäver den vita inredningen, kan man efter att man har slipat det, behandla det med brunpigmenterad olja eller vax. Vill man istället att rummet ska se större ut än det egentligen är kan man välja att ljusa upp golvet genom att ytbehandla det med vitsåpa eller en vitpigmenterad olja.

Därför mår ditt golv bra av golvslipning

Ett trägolv mår faktiskt bra av att slipas, i alla fall om man också lägger på en ny skyddande ytbehandling. Då kommer också golvet att slitas mindre och livslängden ökar. Struntar man i att renovera ett repigt trägolv kan fukt och smuts tränga in i träet och ge bestående fläckar. Då ytan inte längre skyddas av exempelvis lack eller vax, kan golvet också nötas sönder, framförallt om man går med skor inomhus.

Vill man att golvet ska hålla riktigt länge är det viktigt att man slipar och behandlar det när det behövs. Då ett trägolv inte går att slipa hur många gånger som helst ska man heller inte slipa det i onödan. Det bästa är att anlita en professionell golvslipningsfirma som erbjuder dammfri golvslipning. Dels för att man då slipper slipdammet, men också för att deras slipmaskiner bara tar bort det yttersta lagret, vilket spar på golvet och gör att man kan slipa det igen vid behov.

Golvslipning – steg för steg

Innan man kan börja slipa måste golvet dammsugas och rengöras, annars kan slipmaskinen istället jobba in smutsen i virket och missfärga golvet. Finns det spik eller skruv i gplvet måste man se till att dessa är nedsänkta, annars kan de slita sönder slippappret. Och även om man använder en slipmaskin som samlar upp dammet kan det vara bra att stänga till dörröppningar med byggplast.

I vissa fall kan man även behöva plocka bort golvlister och trösklar innan man kan börja slipa. Detta för att komma åt ordentligt och för att golvet ska bli helt slätt. Ofta börjar man slipa med ett lite grövre slippapper och avslutar med ett finare. Det är viktigt att man efter golvslipningen ytbehandlar golvet med exempelvis lack, vax eller olja. Är man osäker på vilken ytbehandling man ska välja kan man rådfråga golvslipningsfirman.

Rot-avdraget gäller på golvslipning

Eftersom man kan använda sig av rot-avdraget när man tar hjälp med golvslipning i Stockholm, lönar det sig knappt att hyra en golvslip och själv slipa golven. Hur mycket det kostar att anlita en professionell firma beror på hur stor golvytan är och om golvet även behöver lagas. Även valet av ytbehandling kan påverka priset. Det man betalar för är helt enkelt arbetstiden och materialkostnader.

För att få veta hur mycket en golvslipning kostar kan man ta in en kostnadsfri offert. Tidsmässigt tar det två till tre dagar innan golvet är helt klart och man på nytt kan möblera rummet. Att det tar så lång tid beror på att ytbehandlingen måste läggas på i tre lager och även torka ordentligt mellan varje strykning.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: golvsliparnastockholm.nu